Kagetsuki murisi vimmoissaan Raigetsulle, joka oli yllättänyt sen ketteryydellään. Uros katsoi pentuaan, joka katsoi takaisin tiukasti. Silloin Kagetsuki sai ajatuksen. Se katsoi inhottavan tekolempeästi Kujakua. - Anteeksi törkeyteni. Mikä on tämän rohkean ja vahvan pennun nimi? se kysyi ja hymyili läpinäkyvän törkeästi. Kujaku lopetti murinansa. - Raigetsu, narttu vastasi lyhyesti. Kagetsuki katsahti taas pentuunsa. - Kuules, Raigetsu. Etkö haluaisi tulla laumaani? Opettaisin sinulle kaikki osaamani taistelutekniikat, uros sanoi yllättävän lempeästi. Raigetsu katsoi yhä isäänsä ja käänsi katseensa äitiinsä. Kujaku mietti ankarasti, kunnes lopulta luovutti ja nyökkäsi. Kagetsuki naurahti. - Loistavaa! Mennään, Raigetsu, uros sanoi ja kääntyi lähteäkseen. Raigetsu katsoi isäänsä ja kysyi: - Voinko tulla joskus tapaamaan äitiä? Kagetsuki katsoi Kujakua. Narttu näytti masentuneelta ja huolestuneelta. - Perhana! Miten tässä näin kävi!? Minun piti tappaa Kujaku ja ottaa pennut laumaani ja kouluttaa niistä taistelijoita. Hitto! uros mietti äkäisenä. Se mietti kuumeisesti, kunnes keksi. - Jes! Vien Raigetsun laumani luokse ja yöllä tulen ja tapan Kujakun! Silloin Kagetsuki näki Kujakun takana loput kolme pentua. Mutta urosta ei kiinnostanut noin hintelöt ja heikot pennut. Se halusi vain Raigetsun. - Saat tulla katsomaan Kujakua, siis äitiäsi huomenna. Mutta nyt lähdetään, se sanoi. Raigetsu vilkaisi vielä kerran äitiään, kunnes lähti kävelemään isänsä perässä. Yksinäinen kyynel vierähti nartun poskelle. Se ei voinut hillitä itseään, vaan huusi Kagetsukin perään: - Uskallakin tappaa Raigetsua!

Niin alkoi elämäni isäni kanssa. Hän koulutti minua ankarasti, mutta oli minulle muuten ihan mukava. Kuitenkin sinä ensimmäisenä iltana aavistin, että hänellä oli jotain mielessään...

Raigetsu kävi uupuneena puun alle nukkumaan. Sen isä oli harjoittanut sitä ankarasti ja nyt narttu oli ihan poikki. Kagetsuki tuli pennun luokse. - Opit nopeasti. Huomenna opetan sinulle erään tekniikan, mutta silloin sinun tulee olla voimissasi. Tuossa, uros sanoi ja heitti Raigetsun eteen kuolleen linnun. Narttu alkoi heti syödä ahnaasti. Kagetsuki käski laumaansa asettua yöpuulle. Itse uros istahti Raigetsun viereen. Pentu oli lopettanut syömisen ja työnsi jäljelle jäänyttä isäänsä kohti. - Säästin sinullekin, se sanoi ja katsoi isäänsä. Kagetsuki hymähti ja alkoi syödä. - Raigetsun nukahdettua menen ja tapan Kujakun! Se mietti syödessään.

Myöhemmin Raigetsu nukahti. Kagetsuki nousi ja teki lähtöä. - Viimeinkin! Piti oikein kertoa iltasatu! se manaili ja lähti juoksuun. Silloin Raigetsu heräsi. Se näki isänsä menevän kohti Hoshin laumaa. - Äiti! Hän aikoo tappaa äidin! pentu tajusi. Se keräsi kaiken voimansa ja lähti kovaan juoksuun. - Äiti ei saa kuolla! se mietti kyyneleet silmissä.

JATKUUUH.....